Историята за кристалите Swarovski

                       

С удоволствие ще ви запознаем с историята на един велик човек Даниел Сваровски.

Малко са хората по света , които могат да си позволят истински диаманти . Хитростта и смелостта на този човек да създаде може би най-великата бижутерска империя позната като "SWAROVSKI" .

Защо казваме хитростта и смелостта ?

Та той е направил  "диаманти" от стъкло. Към изкуствените диаманти хората гледат скептично , като на измама. Но Даниел Сваровски има свое виждане и идеи, той решава че всяка една жена може да си позволи да притежава неговите кристали и заслужава лукса и блясъка на невероятните му бижута.

Как се е случило всичко това? 

Всичко това започва през далечната 1862 година. Даниел Сваровски се ражда в Северна Бохемия или познатата ни днес Чехия. В семейство занимаващо се с производството на известното тогава бохемско стъкло. Тогава бизнесът в този район е основно този , какъвто има и неговият баща - стъкларско ателие . Даниел Сваровски не възнамерявал да продължава бизнеса на баща си ,той желаел да се занимава с музика и по точно да бъде цигулар. Скоро след това заминава в Париж за да учи инженерство. Може би това е била искрата , която го е запалила. Бил впечатлен от електричеството и иновациите в новите технологии. И взел съдбоносно решение в неговия живот , когато се върнал в Бохемия Даниел Сваровски решил да направи едно революционно за времето си изобретение. Машина , която изрязва кристалите с невероятно качество в различни форми. Не след дълго регистрира патент на изобретението си - шлифовъчна машина .Даниел Сваровски основава своята компания през 1895 година. Веднага след основаването си кристалите Swarovski набират невероятна популярност в модната индустрия . Започват сътрудничество с модни гиганти като Шанел и Кристиан Диор .Даниел  Сваровски умира на 94 години през 1956 година. А неговият труд и упоритост е продължен от неговите деца и внуци, те  започват производство на висулки, сувенири , мъниста за лепене и инкрустация на официални рокли. Едни от най-известните личности в света често използват точно тези кристали за своите тоалети на специални поводи и събирания.

Разгледайте нашите кристали Swarovski: 

Обеци swarovski:  https://bit.ly/3vMhTW1

Колие swarovski: https://bit.ly/35WYHKR

Комплекти swarovski: https://bit.ly/2SLJF7J